Airconditioning

Wat is airconditioning?

Onder airconditioning verstaan we het behandelen van de lucht in een ruimte waarin personen verblijven om zo een aangename temperatuur, vochtigheidsgehalte, zuiverheid, alsook een goede luchtcirculatie te verzekeren. In zo’n ruimte voelen mensen zich prettig en leveren zij de beste prestaties! Deze vorm van luchtbehandeling gebeurt zowel in de vorm van koeling als van verwarming. In de volksmond wordt airconditioning gebruikt om een ruimte te koelen in de zomer.

De volgende 5 kenmerken zijn bepalend voor een ideale en gezonde leefomgeving:

Temperatuur

Een airconditioner houdt de temperatuur constant op peil wat ideaal is voor het organisme: hoe minder het menselijk lichaam onderhevig is aan temperatuurschommelingen hoe beter het lichaam functioneert.

Vochtigheid

Een airconditioner regelt niet alleen de temperatuur. Tijdens warme zomerdagen haalt uw airconditioner of warmtepomp ook vocht uit de lucht waardoor een aangenaam binnenklimaat ontstaat. Algemeen wordt aanvaard dat de ideale vochtigheidsgraad in de lucht tussen de 40 en 60% bedraagt. De moderne aircosystemen zorgen ervoor dat deze vochtigheidsgraad steeds behouden blijft.

Zuiverheid

Elke dag komen we in aanraking met lucht die vervuild is. Dankzij de filters waarover een airconditioner beschikt, worden schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en bacteriën uit deze vervuilde lucht gefilterd. Een airconditioner zorgt ervoor dat u steeds gezonde lucht inademt.

Luchtcirculatie

Tocht ontstaat door het te snel circuleren van lucht in een ruimte. Deze tocht zorgt voor afkoeling van het lichaam of gedeelten ervan waardoor verkoudheden ontstaan. De huidige airco-installaties zorgen voor aangepaste luchtsnelheden die geen tocht met zich meebrengen.

Ventilatie

Een airco kan ook enkel aangezet worden om de lucht te ventileren. De binnenlucht van een ruimte wordt vervangen door gerecirculeerde gefilterde lucht, zonder te koelen of te verwarmen. Dit op zich zorgt al voor een verfrissend gevoel doordat de lucht in beweging is.

Onderhoud

Om uw airconditioning goed te laten werken raden wij aan om hem jaarlijks na te laten kijken en schoon te laten maken. Onze proffessionals doen dit graag van u. Met een jaarlijkse onderhoudsbeurt werkt uw airco beter en heeft u er langer plezier van.

Kijk en vergelijk

Bij Installatiebedrijf Kramer op de Klokhoek in Leusden hebben wij een aantal demo opstellingen staan van Airconditioning. U kunt gerust geheel vrijblijvend komen kijken. U kunt de airconditioning dan in werking zien en horen, zodat u een gerichte keuze kunt maken.