Gasketelwet

Op dit moment overlijden er nog steeds mensen aan koolmonoxide vergiftiging. Ieder slachtoffer is er 1 teveel.

Maar wat ook is gebleken is dat het geschatte aantal monteurs dat jaarlijks gewond raakte of overleed door blootstelling aan een verhoogde concentratie koolmonoxide bleek veel hoger dan verwacht.

Daarom heeft de overheid per 1 oktober 2020 de nieuwe gasketelwet in werking laten treden. Officieel heet dit stelsel ‘certificering werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties’. Per 1 januari 2023 moet iedere bedrijf dat met gasverbrandingsinstallaties werkt gecertificeerd zijn.

Is een bedrijf niet gecertificeerd dan mag men bepaalde werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties niet uitvoeren. Deze wet geldt voor gasverbrandingsinstallaties, maar ook voor rookgasafvoervoorzieningen, zowel bestaande installaties als nieuwe. Ook luchtverhitters en gashaarden vallen onder de nieuwe wet.

Ook al wordt er pas vanaf 1 januari 2023 op de certificering gecontroleerd, Installatiebedrijf Kramer is er klaar voor! De medewerkers hebben de benodigde certificaten (Bewijs van Vakmanschap Koolmonoxide) behaald en ook het bedrijf is inmiddels gecertificeerd.

Veiligheid voor alles!