Vloerverwarming

vloerverwarmingVloerverwarming heeft vele voordelen, in de woning zijn bijvoorbeeld geen radiatoren meer nodig. Geen buizen langs de wanden van de vloer naar het plafond.Bovendien verdwijnt bij een ouderwets radiatorsysteem de warmte grotendeels, rechtstreeks, naar het plafond. Vloerverwarming geeft van alle systemen de meest ideale temperatuuropbouw; op schouderhoogte 20 graden bij een vloertemperatuur van 24 graden en een plafondtemperatuur van 18 graden. Natuurlijk is de vloerverwarming op elk gedeelte van uw vloer aanwezig en is er dus een mooi gespreide warmteverdeling.
Radiatoren zorgen niet voor warme voeten, vloerverwarming doet dat wel.

De vloer zorgt hierbij voor de warmte afgifte. Er kan hierdoor met een lage keteltemperatuur worden gestookt. Water van 40 graden in plaats van 70 of zelfs 90 graden is al voldoende om het huis op een aangename temperatuur te krijgen. Hiermee past vloerverwarming bij een Lage TemperatuurVerwarming. Door de lage watertemperaturen wordt uw ketel minder belast en leveren HR ketels een optimaal rendement.

Vloerverwarming is overal toe te passen; woningen, kantoren, winkels, showrooms en magazijnen.
Vloerverwarming kan tegenwoordig worden toegepast onder alle vloertypen. Bij natuursteen, plavuizen en grind werkt standaard vloerverwarming. Voor vloerverwarming onder hout, parket en tapijt zijn speciale aanpassingen nodig.
Wij kunnen u hierbij van vakkundig advies voorzien.