Grundfos

Producten
Grundfos is met een jaarproductie van meer dan 10 miljoen pompen één van ’s werelds grootste pompproducten. Circulatiepompen (UP), onderwaterpompen (SP) en centrifugaalpompen (CR) zijn de drie grootste productgroepen. Momenteel is Grundfos ’s werelds grootste fabrikant van circulatiepompen met een aandeel in de wereldmarkt van ongeveer 50 percent in dat segment.
Naast pompen produceert Grundfos elektrische motoren voor de pompen, en realiseert het een aanzienlijke productie van elektrische motoren die afzonderlijk op de markt worden gebracht. Voorts ontwikkelt en verkoopt Grundfos geavanceerde elektronica voor pompregelingen en andere systemen.

Toepassingen
Circulatiepompen worden gebruikt in verwarmingen, ventilatie- en airconditioningsystemen in woningen, kantoren, hotels, enz.
In de industrie worden de pompen ook gebruikt in processen en het onderhoud, en bovendien als belangrijke onderdelen van OEM-producten (Original Equipment Manufacture).
In het segment van waterbevoorrading en afvalwater biedt Grundfos een breed assortiment van betrouwbare pompen voor irrigatie en voor gemeentelijke, privé- en industriële waterbevoorrading, en ook voor rioleringstoepassingen.

Wereldwijd vertakt
De Grundfos groep wordt overal ter wereld vertegenwoordigd door bedrijven. Daarnaast worden de Grundfos-producten in een groot aantal landen verkocht door verdelers.