Storingen

Eerst Hulp Bij Storingen
In geval van storing kunt u het volgende zelf controleren:

  • Controleer of de temperatuur van de kamerthermostaat goed staat ingesteld en of de kamerthermostaat wel werkt. Dit controleren kunt u doen door de thermostaat wat hoger te draaien en te kijken of de ketel aanslaat. Bepaalde kamerthermostaten werken op batterijen. Mogelijk moeten deze worden vervangen.
  • In de zomer kan het zijn dat u te veel radiatorkranen heeft dichtgedraaid. Hierdoor kan de cv-ketel te warm worden waardoor de ketel op een beveiliging uitslaat.
  • Controleer of de stekker van de cv-ketel in het stopcontact zit. Er zijn ketels die pool gevoelig zijn, draai de stekker onderste boven om dit de controleren.
  • Controleer of de stop- of aardlekschakelaar in de meterkast uitgeslagen is.
  •  Zijn er warmwater kranen die lekken of blijven druppelen. Wanneer er warmwater “lekt” zullen bepaalde combiketels blijven branden voor warmwater en komt dan niet meer aan het verwarmen van de cv toe. Wanneer de warmwaterkraan dicht is zal de ketel binnen enkele minuten weer gaan verwarmen.
  • Controleer de waterdruk. De normale waterdruk ligt tussen de 1,5 en 2 bar. Voor de juiste druk van uw ketel kunt u de handleiding van de ketel raadplegen. De drukmeter waarmee u dit kunt controleren is vaak in of onder de ketel te vinden maar kan ook bij een radiator (veelal in keuken of badkamer) zijn gemonteerd. Nieuwere ketels hebben vaak een ingebouwde, in het scherm van de ketel af te lezen drukmeter. Wanneer de waterdruk onder de 1 bar ligt zult u de installatie moeten bijvullen.

Als laatste kunt u bij veel ketels de ketel resetten. Hiervoor zult u de handleiding van uw cv-ketel moeten raadplegen. Door een afwijkende spanning in het stroomnet kan te ketel van slag raken. Dit kunt u dan opheffen door de ketel te resetten. Wanneer dit vaker gebeurt, is het verstandig contact met ons op te nemen. Let bij het resetten van de ketel erop dat de resetknop minimaal 3 seconde wordt ingedrukt. Er zijn namelijk bepaalde ketels die storingen geven wanneer deze knop korter wordt ingedrukt.