Mechanische ventilatie

Ventilatie kost energie, maar is geen energieverspilling. Ventileren verlaagt het vochtgehalte en verhoogt het comfort van uw woning. Een te vochtig huis is niet alleen kil en muf, maar ook ongezond. Het verwarmen van een vochtig huis kost ook meer energie. De ideale luchtvochtigheid ligt tussen veertig en zestig procent. Het is echt te vochtig in huis als de vochtmeter (hygrometer) meer dan zeventig procent aangeeft. Een woning met een te hoge luchtvochtigheid kan gezondheidsklachten geven.

Installatiebedrijf Kramer houdt zich ook bezig met mechanische ventilatie. Zowel het vervangen als reinigen van de bestaande mechanische ventilatiebox, het reinigen van de kanalen als het aanleggen van een nieuw mechanische ventilatie systeem in een (nieuwe) woning behoren tot de werkzaamheden.

Bij het vervangen van de mechanische ventilatiebox wordt in de meeste gevallen een box met een gelijkstroommotor. Een gelijkstroombox gebruikt aanzienlijk minder stroom, dit genereerd een besparing van enkele tientallen euro’s op jaarbasis.